harrypotter-magic

The magic starts here!
 
ИндексPortalКалендарВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Кабинета на Проф. Джена Гилбърт

Go down 
АвторСъобщение
Jenna Gillbert
Учител по ЗСЧИ, Ръководител на дома Грифиндор
Учител по ЗСЧИ, Ръководител на дома Грифиндор
avatar

Брой мнения : 63
Join date : 17.07.2011
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Кабинета на Проф. Джена Гилбърт   Чет Авг 04, 2011 3:49 pm

Седях си аз...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Сори за краткото рп, ама не аз исках да пиша, просто трябва да направя темата. Катерина към теб се обръщам... Very Happy:D:D
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Вероника Потър
Слидеринец
Слидеринец
avatar

Брой мнения : 162
Join date : 15.07.2011
Age : 21

ПисанеЗаглавие: Re: Кабинета на Проф. Джена Гилбърт   Чет Авг 04, 2011 4:00 pm

Влязох с гръм и трясък в кабинета на госпожицата

- Госпожо!! Госпожо!! - тя стоеше в голям стол зад бюрото си. - Извинете ме много госпожо!! Не исках да ви безпокоя, обаче, .. - бях много задъхана и едвам говорех, с наново възрурнатя си глас, който беше твърде силен. - Направих нещо ужасно, което пряко ви засяга - за съжеление за мое най голяма съжеление тези думи бяха истина. Вкарах тялото на Джини през вратата. Гилбърт ме ме изгледа със много силно притеснение и паника - Спокойно тя е добре. Припадна докато идвахме насам. Поглижих се да спра кървенето, но болката я накара да припадне и......... извинете професоре наистина извинете.

Джена беше стъписана и ми каза само къде да сложа Джини. Застана пред нея до леглото и стоше сякаш се чудеше от къде да започне. След няколко секунди се обърна към мен и със подозрение попита:

- Кой направи това?? Къде беше Арлик, когато това се случи?? - вече знаеше, че съм била аз- явно изражението ми й го е подсказало.

Тръгнах да отговарям, но нов стон от Джини ме спря, а професорката се средуточи върху нея, като шепнеше незнайни за мен магии.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Jenna Gillbert
Учител по ЗСЧИ, Ръководител на дома Грифиндор
Учител по ЗСЧИ, Ръководител на дома Грифиндор
avatar

Брой мнения : 63
Join date : 17.07.2011
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: Кабинета на Проф. Джена Гилбърт   Чет Авг 04, 2011 4:49 pm

Още не можех да осъзная как едно дете ще намери такава злоба, че да използва Сектумсемпра срещу друго дете. Веднага загрях кое е заклинанието и от кой дом е Вероника. Можех да отнема точки от Слидерин, но не бях лошо настроена. А и сега трябваше да мисля как да помогна на Джини.

Мислех първо да я свестя, но се сетих че докато лекувам раните може да я боли, така че реших накрая да я свестя. Започнах да насочвам пръчката към най - голямата рана:
- Еписки! - и раната започна бавно малко по малко да се оправя.
- Еписки! - към втората, която мисля, че беше дори по - голяма от първата, но не бях забелязала.
Изрекох заклинанието още 4 пъти. Накрая я свестих:
- Енервате!
Тя се поразмърда малко. Мисля, че вече беше добре, но това което беше направил Слидеринката беше просто непростимо, нямаше как да не и се развикам, нямаше как да не отнема точки от слидерин. Но преди това реших да си поговоря малко с Уизли:
- Е, Уизли, как си? Добре ли се чувстваш след дуела между теб и Вероника? - погледнах я кравожадно и едва не я разкъсах с поглед - надявам се, че съм помогнала. Сега ще извикам мадам Помфри, за да провери дали съм направила всичко както трябва. Ти стой тук и не мърдай.

Хванах Слидеринката за мантията и тъкмо да изкарам навън и някой почука на вратата, кой ли беше? Надявах се да е Аларик, за да се скарам и на него.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Аларик Уизли
Лидер на бойният Клуб
Лидер на бойният Клуб
avatar

Брой мнения : 52
Join date : 26.07.2011
Age : 41

ПисанеЗаглавие: Re: Кабинета на Проф. Джена Гилбърт   Чет Авг 04, 2011 4:53 pm

Когато разбрах какво е станало се затичах към стаята на Професор Джена Гилбърт! Докато тичах към кабинета имах чувството, че не чувам само моите стъпки... Имаше някого след мен! Нахлух вътре и се уплаших от гледката! Джини лежеше цялата в кръв! Погледнах Вероника на кръв и клекнах, за да помогна с магиите! Как е успяла да направи такова проклятие?? И от къде го знае? Щях да разбера!!! Малката ми сестричка лежеше и не помръдваше... Изправих се разярен и се запътих към малката Потър!
- КАКВО НАПРАВИ НА МОЯТА СЕСТРА??!?!!? - ядосан и се извиках и хванах за блузата... Тя гледаше толкова изплашено, че направо ми дожаля и я пуснах! Върнах се при Джини. Галех косите и и една сълза се стече по бузата ми! След доста заклинания от страна на Джена тя се събуди и отвори очи! Толкова се зарадвах, че сърцето ми щеше да изскочи! В това време някой нахлу в стаята... Беше Георгиус!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Георгиус Велмос
Грифиндорец
Грифиндорец
avatar

Брой мнения : 159
Join date : 14.07.2011
Местожителство : Смолян

ПисанеЗаглавие: Re: Кабинета на Проф. Джена Гилбърт   Чет Авг 04, 2011 5:02 pm

Веднага разбрах какво е станало! През цялото време вървях след господин Уизли! Когато той нахлу в стаята аз почти бях го стигнал... Беше ме страх да влезна! Какво ли щяха да кажат Госпожа Гилбърт и Господин Уизли?? Не ме интересуваше... Нахлух в стаята! Тогава видях, че Джини размърда глава и отвори очи! Толкова се радвах, че е добре! Погледнах наляво и видях онази Потър! Има късмет, че Джини е добре, защото иначе щеше да става лошо! Отидох веднага до Джини и клекнах до главата и точно до брат и!
- Джини... аз...аз... - не можех да довърша мисълта си, просто бях невероятно щастлив, че тя е добре! Хванах ръката и! Тя беше студена, защото беше загубила доста кръв! Гледах я само в очите и разтривах ръката и, за да раздвижа кръвта, която се беше застояла там! Обърнах се към Вероника, а тя гледаше към земята и беше отпуснала краката... Явно и беше доста гузно! Няма значение! ТЯ нарани ДЖИНИ! Щеше да си плати... Засега запазих омразата в себе си и се обърнах към Джини! Бях толкова щастлив, че е добре... Можех да направя всичко! Все пак ми беше приятелка!


Последната промяна е направена от Георгиус Велмос на Чет Авг 04, 2011 6:00 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Вероника Потър
Слидеринец
Слидеринец
avatar

Брой мнения : 162
Join date : 15.07.2011
Age : 21

ПисанеЗаглавие: Re: Кабинета на Проф. Джена Гилбърт   Чет Авг 04, 2011 5:53 pm

Всички ме гледаха сякаш я бях убила! Знаех, че не биваше толкова да прекалявам и въпреки всичко бях и помогнала!! Можеха да я намерят след два часа напълно изстинала... Добре, че й попмогнах си мислех аз макар, че всички бяха сиглсани с това.

Първо реших, че е време да се измъкна докато те се оправят с нея, но след изблика на големият Уизли реши да изчакам в ъгъла на стаята - като наказана, което в точният момент много ми отиваше. Ако трябваше да съм честна повече се страхувах от професорката по отвари отколкото от грифиндорците. Сега щях да си изпатя - това беше ясно и за жалост не ми се нраваше.

Всички погледнаха към мен а аз леко присвих очи. Усещах гнева им,направо го виждах. Затворох едното си око и застанах мирно като за разтрел.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Jenna Gillbert
Учител по ЗСЧИ, Ръководител на дома Грифиндор
Учител по ЗСЧИ, Ръководител на дома Грифиндор
avatar

Брой мнения : 63
Join date : 17.07.2011
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: Кабинета на Проф. Джена Гилбърт   Пет Авг 05, 2011 9:42 pm

Една вечер реших да отида в кабинета си и да разчистя малко, защото беше доста разхвърлено. Отчаяно не ми се спеше! Имах нужда да поговоря с някой, но нямаше с кого. Отворих вратата и беше толкова тъмно вътре, че не виждах на една педя от мен, но слава богу, копчето за лампата беше до вратата и само подадох ръка, защото малко ме беше страх от тъмното, не само от змии и диментори. Седнах на бюрото си и започнах да мисля. Май нямах намерение да подреждам или поне щеше да е по - късно.

Започнах да мисля за слидеринката, която и днес беше направил бъркотия. Не знаех нищо за това момиче, време беше да намеря нещо. Но отново отложих и тази задача. Просто ми се седеше. Мислих за Джини, за Аларик, за всичко, което се беше случило тези дни. Въпросите изскачаха в ума ми с скоростта на... светлината. Накрая реших да не мисля за това и станах. Разходих се малко из кабинета и си казах на ум: "Е, това вече е новият ми дом, няма как да се върна, защото няма при кого..." . Много скърбях за родителите си, те починаха преди няколко дни. Първо татко, а след нея и майка от страдание. Но вече бяха стари. Нямаше какво да се прави, дори не правеха магии. Живееха си като мъгълите, въпреки че сме чистокръвни. Като си спомних за тях, една сълза се стече по бузата ми, след нея още еднапо другата и така се редуваха. Все падаха на ризата ми, която вече имаше няколко капки от сълзи. Реших да се успокоя и да си тръгвам.

Тръгнах, но се сетих че оставих ключовете на бюрото и се върнах. Търсех кой е точния ключ, защото бяха доста. Близо 8, но изглеждаха като 15. Разбира се го намерих. Отидох да отворя вратата с приготвения ключ да заключа след като излезна и я затворя, но някой почука на вратата. Изплаших се. Не знаех кой е, но в замъка нямаше кой да ме навреди, а и не бях толкова лесна за побеждаване. Извадих пръчката си и се отдалечих от вратата.
- Влез - казах аз хладнокръвно.
Виждах как вратата се отваря и някой подаде главата си от нея. Беше с 2,3 глави по нисък от мен и забелязах доста русата му коса. Нямаше кой друг да е, ами онова момче, което беше направило една от най - добрите Риктусемпра през живота ми. Онова момче - Малфой, говореха се че семейството му, чистокръсни магьосници, са били всички до един от Слидерин, а той беше от Хафълпаф. Това естествено за мен нямаше значение. Когато влезна се успокоих. Но бях готова да поразя, да зашеметя или да обезоража всеки, който искаше да ми навреди.
- Ох... Здравей, какво правиш тук толкова късно, Драко?? - попитах го аз и изтормозено отдъхнах, защото доста се бях уплашила.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Драко Малфой
Хафълпафец
Хафълпафец
avatar

Брой мнения : 189
Join date : 15.07.2011

ПисанеЗаглавие: Re: Кабинета на Проф. Джена Гилбърт   Съб Авг 06, 2011 9:05 am

Драко цяла вечер се въртеше в леглото си опитвайки се да направи една магия. Повечето му съученици можеха да я използват, но на него му беше изключително трудна. Нощта изобщо не бе мигнал, в безуспешни опити да направи една проста магийка, акцио. В момента учителят по вълшебство го нямаше в "Хогуортс", за това Малфой реши да се обърне към най - добрият магьосник в училището в момента и това беше професор Джена Гилбърт, която преподаваше Защита срещу черните изкуства и го беше научила да прави перфектна Риктусемпра.

Късно през нощта, Драко стана от леглото си тихо, за да не събуди никого и започна да слиза надолу по стълбите са да стигне в кабинета на професор Гилбърт. Побиваха го тръпки всеки път щом чуеше шум, надявайки се това да не е пазача Филч или ужасната му и стара котка Норис. В крайна сметка успя да стигне на етажа на който се намираше кабинетът на професорката. Посегна да почука, но отдръпна ръката си. Може би нямаше да е тук, или имаше важна работа и щеше да му се ядоса и да го изгони, а дори може би щеше да го каже на директорката или на Филч. Няколко минути, Драко стоеше така пред вратата колебаейки се дали да почука или да си тръгва и да изчака да му дойде време да учат тази магия в час. В крайна сметка се престраши и почука на вратата. Точно три почуквания, тихи, но пък можеха да се чуят отвъд дървената врата. Няколко секунди нямаше отговор, но от вътре се чуваха стъпки. Изведнъж чу познатия глас на професор Гилбърт, който звучеше доста хладнокръвно:
- Влез!
Драко натисна леко бравата, побутна вратата и показа само главата си, за да види дали професорката не е заета, но тя стоеше с насочена към него пръчка. Той се сепна, направи една крачка назад, готов да си тръгва, но професорката свали пръчката си и го покани да влезе. Той изкара една огромна състрадателна глътка въздух и влезе. Седна леко притеснено и каза:
- Професоре, извинете че ви притеснявам в толкова късен час, но нещо ме тормози отдавна. Повечето ми съученици, непрекъснато правят една магия и аз ги наблюдавам и я опитвам, но не успявам да я направя. Тя е много просто и съм сигурен че ще ви е смешно щом разберете че ми е трудна, но тази магия е Акцио. Цяла вечер се опитвах, но ефекта е много малък. Можете ли да ме научите?
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Кабинета на Проф. Джена Гилбърт   

Върнете се в началото Go down
 
Кабинета на Проф. Джена Гилбърт
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
harrypotter-magic :: Училището за магия и вълшебсто "Хогуортс" :: Учебни предмети :: Защита срещу черните изкуства-
Идете на: