harrypotter-magic

The magic starts here!
 
ИндексPortalКалендарВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 ПЪРВИЯТ УРОК - РИКТУСЕМПРА

Go down 
АвторСъобщение
Jenna Gillbert
Учител по ЗСЧИ, Ръководител на дома Грифиндор
Учител по ЗСЧИ, Ръководител на дома Грифиндор
avatar

Брой мнения : 63
Join date : 17.07.2011
Age : 38

ПисанеЗаглавие: ПЪРВИЯТ УРОК - РИКТУСЕМПРА   Сря Авг 03, 2011 12:57 pm

Влезнах в класната стая, последно време стоях само в кабинета си и отдавна не бях влизала, но бях подготвила нещата си. Бях леко тъжна, заради проблеми с другите учители, затова вървях бавно и гледах в една точка, въпреки това изглеждах предизвикателно. Бях облечена с не много къса пола, но достатъчно дълга, за да стигне малко над колената ми, беше черна, а на горе бях с бяла риза с тъмен колан и обувчици с панделки, които имаха не много висока платформа. Надявах се учениците да ме харесат, затова отидох до бюрото си и не седнах, подпрях се, усмихнах се и казах приятелски:
- Здравейте, деца, първокурсници! Надявам се, че ме помните, Джена Гилбърт, ще ви преподавам по ЗСЧИ или Защита с/у черните изкуства. - погледнах надолу и след това продължих - Първият ни урок ще се състои от това лесно заклинание, което се намира така удобно във вашите учебници по ЗСЧИ на страница 4. А ако на вас ви се учи и още не сте го усвоили, надявам се ще ви бъде интересно. Риктусемпра - това е едно от най - лесните заклинания за дуел, ако противника ви не успее да го обърне към Вас с Редукто, за което ще учим по късно, или ако не го спре с препречващата магия, той ще се узове на земята с къделичкащо чувство. Магията на всеки е различна по сила, при един от вас може противника да се изхвърчи много назад и да не почувства гъделичкането, а при друг - просто да падне, но да усеща как невидими ръце го гъделичкат и да не спре да се смее доста време. Все още не ви познавам и не знам кой с каква сила е, но разбрах от Бойния клуб на Проф. Уизли, че някои от Вас са доста силни. А и сигурно знаете заклинанието от Ваши по - големи братя или сестри, а може би родителите Ви са Ви го казали.
Бях донесла нещо като кукла, което бях сложила от ляво на бюрото си, а сега беше от дясно, явно някой го е пипал - децата или някой учител, но нямат достъп до стаята, докато не я отключа аз, явно са били първокурсниците. Няма значение за мен. Важното е, че е здраво, за да може да упражняват заклинанието върху куклата, която беше почти с техните размери. Извадих я, разчистих малко бюрото и я сложих върху него. Погледнах учениците, а те седяха и ме втренчено ме гледаха, а някои дори си шушукаха, затова извиках, пък и стаята беше доста голяма:
- Всички да станат и да преместя чиновете настрани, след това се наредете в колонка по един.
Размърдаха се, а аз се мислено се радвах, че поне ме слушат.
- Когато се наредите, след като ви кажа, ще започнете да казвате магията към това чучело, което е на бюрото ми. Мислете единствено и само за заклинанието ''Риктусемпра'', хайде кажете го ... - казах аз и ги подканих. Те започнаха хорово да повтарят Рикутсемпра, вече се бяха наредили и спокойно межехме да започнем, затова продължих - Е, който е наред да извади пръчката си, с леко въртеливо движение на на ръката, завъртете пръчката и ясно и точно кажете: ''Риктусемпра''. Хайде, кой ще е пръв? Велмос, нека си ти, хайде, чувала съм че знаеш заклинанието...
Погледнах го, а той мина напред, а аз зачаках.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Георгиус Велмос
Грифиндорец
Грифиндорец
avatar

Брой мнения : 159
Join date : 14.07.2011
Местожителство : Смолян

ПисанеЗаглавие: Re: ПЪРВИЯТ УРОК - РИКТУСЕМПРА   Сря Авг 03, 2011 1:07 pm

Изслушах госпожата доста внимателно! Когато тя ме повика напред се уплаших... Пред целият клас беше по - различно от колкото пред 1 човек! Много ми беше странно от къде знае, че аз познавам това заклинание! Излезнах и изкарах пръчката си! Насочих я напред и се замислих... Мислех само и единствено за заклинанието... Средоточих се максимално! Направих лекото въртеливо и плавно движение! Изрекох думите:
- Риктрумсемпра!
Проклятието се изстреля към куклата и я разкъса! Бях доста доволен от себе си и зачаках мнението на професора!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Jenna Gillbert
Учител по ЗСЧИ, Ръководител на дома Грифиндор
Учител по ЗСЧИ, Ръководител на дома Грифиндор
avatar

Брой мнения : 63
Join date : 17.07.2011
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: ПЪРВИЯТ УРОК - РИКТУСЕМПРА   Сря Авг 03, 2011 1:25 pm

Изчаках го да дойде напред, застана на около 3,4 крачки от бюрото. Изглеждаше доста изплашен и потресен, а когато чу името си едва не падна от стола, на който беше седнал, за да изчака другите да преместят чиновете си, защото той вече беше готов. Изкара пръчката си и се замисли, направи го точно така, както трябва. Възвърнах си настроението, вече не бях толкова тъжна:
- Е, браво, Георгиус, бях сигурна, че ще се справиш, нали си го правил и преди.
Зачаках следващия и казах на Георгиус, че е свободен, но го помолих да се върне след часа. Исках да го попитам нещо, което не беше свързано с Хогуортс и заклинания.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Драко Малфой
Хафълпафец
Хафълпафец
avatar

Брой мнения : 189
Join date : 15.07.2011

ПисанеЗаглавие: Re: ПЪРВИЯТ УРОК - РИКТУСЕМПРА   Сря Авг 03, 2011 9:30 pm

"Първият учебен ден? Колко бързо свърши ваканцията. Не може да е днес. Успах се. Не мога да повярвам. Не!"
Това бяха мислите на Драко след като отвори очи за поредната сутрин, погледна часа и се усети, че днес беше първият му учебен ден, а първият им урок за годината беше Защита срещу черните изкуства с преподавател, професор Джена Гилбърт. Драко разтърка очи невярващо, надявайки се всичко да е сън. Ощипа се, но болката го накара да изкрещи и остана белег от ноктите му. Не беше сън, а реалност. Той скокна от леглото. Преобърна чаршафите си, нямаше време да си оправи леглото или да отиде на закуска, за това се облече възможно най - бързо и се затича надолу по движещите се стълбища направо към кабинета по Защита срещу черните изкуства. Драко се срамуваше така и така да влезе в кабинета, а последвалото му закъснение беше "черешката на тортата". Препъна се в необичайно дългите мантии няколко пъти и в крайна сметка успя да стигне до кабинета. Не беше единственият отсъстващ. Отвори вратата тихо и внимателно, за да не пречи на останалите. Професора го погледна с острият си поглед и Драко замръзна на място, с лека руменина по страните и сведе поглед.
- Господин Малфой, добре дошли. Надявам се имате извинение за закъснението си. Моля седнете. - каза високо с своят величествен, но в същото време мек глас професор Гилбърт и посочи един от празните чинове.
Драко запристъпва бавно между чиновете, докато стигне до своя, като срещаше погледите на учениците, някой присмехулни, други съжалителни, а трети безразлични и учудени. Малфой седна на мястото си и започна да слуша урока. Днес щяха да учат гъделичкащата магия Риктусемпра. Драко я беше научил отдавна, но това беше възможността му да я тренира малко пред истински професионален магьосник и да получи мнението на специалист в тези неща. Помогна на останалите първокурсници да избутат тежките чинове в един от ъглите и се нареди на опашката, която стигаше от крайната стена на кабинета до катедрата на професор Джена Гилбърт, за да направи магията и да получи мнението на учителката. След доста успешни, но и неуспешни опити на съучениците му, които бяха минали по реда си преди него, дойде и неговият миг. Точно тогава стомахът го стегна, но той затвори очи и се опита да си представи че е в двора на къщата им и тренира магии върху плашилото. Вдигна пръчката си и уверено и силно произнесе точно и ясно магическите думи:
- Риктусемпра.
Присветна розова светлина и магията му се получи толкова силно, че момчето едва удържа пръчката си. Беше толкова радостен от резултата си, но погледна притеснено, прехапвайки долната си устна към учителката по Защита срещу черните изкуства, чакайки нейната тежка дума, надявайки се да се е справил подобаващо.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Jenna Gillbert
Учител по ЗСЧИ, Ръководител на дома Грифиндор
Учител по ЗСЧИ, Ръководител на дома Грифиндор
avatar

Брой мнения : 63
Join date : 17.07.2011
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: ПЪРВИЯТ УРОК - РИКТУСЕМПРА   Сря Авг 03, 2011 9:58 pm

Тъкмо бях свършила с обяснението си, когато бях при бюрото и някой почука на вратата, надявах се да не е някой от директорите, които да проверяват дали първия урок минава добре. Сърцето ми подскочи, но запазих спокойствие пред учениците, не трябваше да показвам, че се притеснявам, затова казах силно, за да може този който е от другата страна на вратата да ме чуе:
- Влез, който и да си!
Тогава едно момче с руса, разрошена коса влезна много плахо и изплашено. Мислех че беше от Слидерин, но се оказа че е от Хафълпаф, един слидеринец никога не би влезнал толкова плахо, колкото Драко Малфой. Семейството му бяха чистокръвни, всички до един. Естествено и той. И всички до един са били от Слидерин, с малки изключения, където се включва и той. Бях чела кратките характеристики на учениците си, преди да се запозная с тях лично.
Толкова се успокоих, когато влезна той. Радвах се, че не е учител и си казах, че днес имам късмет. Казах му да влезне и посочих един чин, който беше останал последен, беше един от последните. Когато дойде ред да преместя чиновете и да се наредят в колонка, когато дойде ред на всички, които минаха, и когато дойде неговият ред, реда на момчето, което закъсня, той сякаш... сякаш нещо му стана, притесни се, усетих го, дори обмислих да му предложа ако иска да поседне малко, защото явно му имаше нещо. Той отказа, по това разбрах, че е готов да направи магията. Замисли се и каза ''Риктусемпра'' ясно, с точния замах на пръчката и нещо розово изхвръкна от пръчката му, той почти не можеше да я удържи, магията му се беше получила толкова силно, дори малко по - силно отколкото на Георгиус. Въпреки, че и неговата се беше получила доста добре. Бях просто възторжена, но някои от децата си имаха талант, а и семейство Малфой са чистокръвни, едва ли биха оставили сина си без никаква подготовка. Драко прехапа долната си устна, а аз трябваше дакажа нещо защото той беше толкова притеснен и ме гледаше, явно чакаше моите думи:
- Драко, браво!! Това беше доста добре, къде си правил магията, личи си, че си я правил, доста си се упражнявал предполагам. Браво, много добре... - казах аз и заплясках, а след мен и цялата класна стая освен няколко ученици, между които бяха и Георгиус и Джини. Когато Джини вече се усазна започна да пляска, но Георгиус не посмяваше. Явно имаше някаква вражда между тях, усещах го и веднага усмивката от лицето ми се свлече.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Вероника Потър
Слидеринец
Слидеринец
avatar

Брой мнения : 162
Join date : 15.07.2011
Age : 21

ПисанеЗаглавие: Re: ПЪРВИЯТ УРОК - РИКТУСЕМПРА   Чет Авг 04, 2011 10:24 am

Бях застанала в един тъмен ъгъл на стаята. и аз като Драко се бях успала за първият учебен ден, затова тихо бях влязла с него в стаята. Реших, че щом другите двама вече са готови с оттренирането и аз може да се вклуча. Излязох напред в светлата и прохладна стая, където учителката, мисля твърде млада за да преподава, стоеше и обясняваше някакви неща на момчетата.

При положение, че бяхме толкова малко реших, че извинянието за закъснение може да дойде по късно, като се замисля по добре обаче се сетих, че имам една услуга, която да искам точно от тази учителка затова е по-добре да съм мила.

- Здравейте! Извинете за закъснението! - те всички подскочиха, явно не ме бяха забелязали, чуствах се горда. - може ли да се присаединя към урока? - попитах със серозен тон, гледайки директно в очите на учителката, без да поглеждам към.... дргугите.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Jenna Gillbert
Учител по ЗСЧИ, Ръководител на дома Грифиндор
Учител по ЗСЧИ, Ръководител на дома Грифиндор
avatar

Брой мнения : 63
Join date : 17.07.2011
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: ПЪРВИЯТ УРОК - РИКТУСЕМПРА   Чет Авг 04, 2011 12:48 pm

Когато обяснявах на класа разни неща по урока, някакво момиче с много дълга коса, която имаше приблизителен цвят на косата като на Джини Уизли, но беше малко по светъл или пък по скоро клонеше към светло кестенява, но имаше някакви рижави отенъци влезна. Дори не почука, но аз се държах с децата като с равни. Въпреки, че трябваше някой да ги е научил на ред. Когато тя се приближи видях, че е от Слидерин и разбрах защо влиза така. Въпреки това се извини и ме попита дали може да остане за урока. Аз естествено нямах нищо против, но всички закъсняват, поне да кажат защо. Някои се бяха успали, но не може всички да са се успали. Тя остави учебниците си на чина на Драко, защото беше последен и се нареди в колонката. Вече почти нямаше никой в колонката. Всички бяха освободени, но Драко, Георгиус, Джини и още няколко деца бяха останали. Явно просто им беше любопитно. Трябваше да кажа на госпожица Потър, за да я подканя да направи магията. Като я гледах колко беше нахъсана едва ли не я беше правила. Сигурно е всекидневие за нея. Но това нямаше значение, всички трябваше да опитат. Затова казах:
- Здравей, Вероника, няма нищо, че закъсня. Аз съм Проф. Джена Гилбърт. Знам че изглеждам млада, но знам доста магии. - това естествено нямаше значение, но тя ме гледаше все едно не ставам за учител, щом съм млада, но на мен не ми пукаше особено много затова продължих - ще пробваш ли едва ли новата за теб магия Риктусемпра?
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Вероника Потър
Слидеринец
Слидеринец
avatar

Брой мнения : 162
Join date : 15.07.2011
Age : 21

ПисанеЗаглавие: Re: ПЪРВИЯТ УРОК - РИКТУСЕМПРА   Чет Авг 04, 2011 3:17 pm

Нямах нищо против учителката, но тя явно, като ръководител на Грифиндор имаше проблем с мен.

- Ъъъ.. Да, разбира се може да пробвам . -огледах се имаше само една пърцалена кукла. - Вероятно макар и безобидна магията ще тестваме върху неживи премети? - беше впурос, който обаче изглебдаше немил - Имам в предвит, ами.. не знам как, не знам дали вурпоса ми е правилен..., но .. ами как ще се забере дали наистина правим нещо? - още докато стоях в ъгъла се бях питала това. МИслех си че ще е лесно да се разговаря с учители,но явно не беше особено маййй не ме харвесваха, дори когато исках да ги уважавам.

Средоточих се в урока. Реших, че нямам нужда от отговор макар и учителката да кимна към мен и после към чучалото. Стиснах здраво в лявата си ръка пръчката и извика със СРАВНИТЕЛНО уверен глас:

- РиктомСемпра - Куклата се размърда силно, а после се плясна в земята. - А добре ли се справих ?? - попитах аз всички - имам в предвит какво трябваше да стане?? - По погледите на хората наоколо сметнах, че не е добре - Е вероятнотрябваше първо да прочета урока! Ха! - казах го с насмешка на себе си а на ръба на лявото ми око се появи малка сълза, изтрих я с ръкава на робата. Не можех да чета, или поне не обикновенно четиво.

По чиновете край стената имаше облегнати хора отидох до тях, но преди това се извиних на учителката.

- Извинете ме за закъснението и за това, че не бях потготвена. Първият учебен ден ми дойде малко изневиделица! - В очите ми вече нямаше и капка мъка, точно както ме учеха. ГОрда - да точно така....
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: ПЪРВИЯТ УРОК - РИКТУСЕМПРА   

Върнете се в началото Go down
 
ПЪРВИЯТ УРОК - РИКТУСЕМПРА
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
harrypotter-magic :: Училището за магия и вълшебсто "Хогуортс" :: Учебни предмети :: Защита срещу черните изкуства-
Идете на: